Het meisje en de modderplas

Een ochtendwandeling in het bos, het is vroeg en nog rustig. Met mensen wel te verstaan, de vogels fluiten hun mooiste lied en zijn alom aanwezig. 

Een zanglijster zit op een omgevallen boomstam. Nog een lijster komt aanvliegen, samen vliegen ze naar de toppen van een boom. Lichtgroen, jong, fluweelzacht blad aan de bomen. In een paar dagen is het bos omgetoverd tot zachtgroen. De nieuwe blaadjes bewegen soepel en sierlijk in de wind. Het ruikt heerlijk na de regen van vannacht. Fris en zoetig. Bloesem dwarrelt her en der naar beneden, als confetti. Feestelijk.

Een klein meisje, een jaar of drie schat ik, in een geel regenpakje met kaplaarsjes. Ik hoor haar guitige geluidjes maken en met haar voetjes stampt ze in een modderplas. Heen en weer loopt ze, springend met haar laarsjes in de modder, ze kiert van plezier. Ze is al ruim een half uur zo bezig, zegt haar moeder. 

Het meisje pakt wat takjes van de grond en gooit ze in de plas. Gaat er zelf ook weer in staan en springen, de modder en het water spettert om haar heen. Dan weer een takje, haar handjes in de modder en weer springen. Wat een plezier heeft ze. Ik sta stil om naar haar te kijken in haar regenpakje, wat al lekker bruin is van de modderspetters. Ik kijk en zie haar plezier, zij, de modderplas en de takjes. Dat is alles.

Klein geluk en tevens zo groot. Ze tovert een grote glimlach op mijn gezicht en ik krijg bijna zin mee te springen in de plas. Ik bedank haar en zwaai als ik weer doorloop. Achter me hoor ik nog steeds haar plezier. Het meisje en de modderplas. 

8 reacties

 1. Renee
  ·

  wat mooi dit klein geluk en wat fijn dat je ons ervan mee laat genieten Ik zie het voor me en raakt m’n hart en het tovert ook bij mij een glimlach op mijn lippen. Dankjewel! RenĂ©e

  1. Suzanschrijft
   ·

   lief! dank je wel, liefs Suzan

 2. pap
  ·

  .Zo is klein zijn heeeeerlijk; . . . om [als volwassene] een beetje jaloers op te worden.
  [[ En wat een wijze moeder die er zelf kennelijk ook van genoot ]]

  1. Suzanschrijft
   ·

   Ja het was heerlijk om te zien! liefs

 3. Maud
  ·

  Prachtig geschreven!

  1. Suzanschrijft
   ·

   dank je wel Maud! liefs

 4. mama
  ·

  Niets is fijner dan kind zijn! Gewoon zin om in een modderplas te springen……

  Invoelend en leuk geschreven, Suzan.
  Je zou zo weer kind willen zijn om dit ook te doen!

  1. Suzanschrijft
   ·

   Helemaal waar! Liefs

Reacties zijn gesloten.