Girl Power

 

FullSizeRenderFullSizeRender 2FullSizeRender 3FullSizeRender 4

 

Een week lang omringd door vrouwen. We volgen een intense en tevens ontspannen week rondom bewustwording, contact met je hart en levenskracht. We kletsen, lachen en dollen, zingen, grappen, zijn ontroerd, wandelen, mediteren, hebben fijne gesprekken, huilen, dansen, genieten van muziek, eten en beleven mooie dingen met elkaar.

Hier in Andalusië genieten we van de zon, de warmte en het licht. Rust, stilte en ruimte om ons heen. Steeds meer vinden we die ook in onszelf. Rode aarde en rotsen omringen ons, beneden kabbelt ‘n riviertje. We wandelen langs geurende en zongerijpte sinaasappel-, mandarijn- en citroenbomen. In het dorpje drinken we een koffie’tje. De zon verwarmt en ontspant, een zacht briesje neemt onze zorgen mee.

Het is volle maan, we maken een kampvuur in de tuin. De maan is bijzonder deze avond, ze heeft prachtige pastel gekleurde ringen om haar heen. We kijken er stil en vol bewondering naar. Niemand van ons heeft dit eerder gezien. We warmen ons aan het kampvuur, de vlammen zijn goud van kleur. Het heldere licht van de krachtige maan schijnt ons bij. We staren wat in het vuur en kijken weer ademloos omhoog naar al die kleuren om de maan, wat een cadeau.

De volgende dag gaan we naar een typische Spaanse markt. Al bij het eerste kraampje is het raak. Eén van ons ziet blauwe rubberen kaplaarsjes staan, zo bling-bling, glanzend en met glitters heb ik ze nog nooit gezien. Ze wil ze graag passen, maar haar rug zit op slot. We helpen haar lachend in de laarsjes. De ‘botjes’ (in het Belgisch) staan haar geweldig! Als ze de volgende dag in korte broek met daaronder haar botjes, voorzichtig een dansje waagt, gieren we het uit. Het is een hilarisch en prachtig gezicht. Zoveel power en ‘kijk mij eens met m’n mooie botjes’.

Onze twee kokkinnen zijn jong, mooi en bruisend. Ze praten en denken de hele dag over eten, de passie en het enthousiasme spat ervan af. De recepten vliegen ons om de oren. (Leuk! Ik ben nu eens niet de enige die het over lekker eten heeft ;-)) Ze zijn vol liefde, aandacht en bezieling bezig met smaken, gerechten, combinaties en het bedenken van nieuwe creaties. Zelfgemaakte granola, havermout-pannenkoekjes met sappige mango en granaatappel, aubergine-schotels, gado-gado, couscous salade, soepen, salade met verse zalm, een malse sappige kip uit de oven, geroosterde aardappeltjes met zelfgemaakte mayonaise. Ze koken voor ons de sterren van de hemel.

Als echte vrouwen dubben we wat we de laatste dag samen gaan doen; de stad in, naar zee of een natuurpark. We wikken en wegen, denken en voelen, wikken nog eens en besluiten naar zee te gaan. Goed, keuze is gemaakt. ‘n Paar minuten later zegt één van ons; ‘tja… hmmnnn… heb jij dat ook… dat je denkt, het natuurpark is toch ook heel mooi…’ Jaaáa… zeggen we, schieten in de lach en lachen hard om onszelf.

Het wordt een heerlijke dag aan zee. We lunchen tussen lokalen, met uitzicht op een prachtig baai’tje. Wow…wat mooi, verzuchten we. We kletsen, lachen en vertellen honderduit. Op het strand luisteren we naar het ruisen en ritme van de zee. De één valt in slaap, de ander zoekt mooie stenen. Ik sta op een rots, gezicht in de wind, armen wijd en neem de warme zonnestralen en de geur van de zee in me op.

Wat een schoonheid en kracht heeft en geeft de natuur. De bergen, de zee, de zon, de maan, de wind, het licht. Omringd door al deze kracht-elementen en elkaar, vinden en voelen we weer de kracht in onszelf. De zachtheid en kracht van ons hart. Onze eigen girl-power!

 

9 reacties

 1. Kutera
  ·

  Om te huilenhuilen, zo mooi! En tegelijk ook lachen om die heerlijke groep vrouwen die zo enorm genieten van alles en elkaar! X

 2. Kathleen
  ·

  O wat geef je dit prachtig weer. Ja,het was genieten. Wat zijn we krachtig als vrouwen. Feels good to be a woman. Dankjewel om dit zo te kunnen lezen.
  kathleen

 3. Wim
  ·

  Weer zo’n gelegenheid: gaan en genieten (. …genieten ….. genieten ;-). )
  Wim

 4. Nancy
  ·

  Lieve Suzan, het klinkt prachtig, je zou zo de warmte op je huid voelen, de geuren ruiken en plezier delen. Wat klinkt het geweldig heerlijk dat je zo hebt genoten en zo te lezen jullie allemaal. Wat lief dat je ons deelt van het stukje van je hart dat altijd vol met liefde voor andere is. Liefs Nancy

 5. renee
  ·

  wat heerlijk te lezen Suzan dat het zo fijn was. en wat kun je toch prachtig beeldend schrijven. ik krijg er zin van. xxx Renée

 6. mariette
  ·

  mmmmmmmmm………………………….


 7. ·

  Wauw wat fantastisch om te lezen Suzan! Daar krijg ik power van! Hoe mooi je Andalusië beschrijft en hoe bijzonder onze week samen was. Wat een prachtige vrouwen, wat een potentie, wat een plezier. Vrouwen om van te houden, jij bent om van te houden. Wat een kracht liet je zien Suzan en wat een humor. Ik heb in alles van je mogen genieten. Dank je wel xxx

  1. Suzanschrijft
   ·

   Dank jullie wel allemaal voor de lieve en leuke reacties! Daar word ik ook weer blij van.

 8. Kathleen
  ·

  Wat leuk om dit nu pas te lezen … ik droom er even helemaal bij weg … hoewel het vandaag in Andalusië heel hard waait en de wind fris aanvoelt. Ook hier zijn er af en toe winterse (herfst) dagen! Dankjewel voor de mooi verwoorde herinnering …
  Kathleen

Reacties zijn gesloten.