Voorjaar

 

gras krokussen boomkrokussenkrokussen bovenafsneeuwklokjes

Het voorjaar komt eraan. De dagen lengen en ’s morgens zingen en kwetteren de vogels alweer volop. Buiten kun je het voorjaar voelen en ruiken. En als de voorjaarszon schijnt, krijg ik lentekriebels.

In de tuin vliegen de vogels af en aan. Koolmeesjes, roodborstjes, merels, ‘n Vlaamse gaai en af en toe een bonte specht. Ze eten verlekkerd van het vogelvoer, de vetbollen en de pinda’s. Elke ochtend krijgen de merels een appel. Vaak zit het merel-mannetje al te wachten in de tuin als ik beneden kom. En zo zitten we dan allebei gezellig aan ons ontbijt. Nu onze hond er niet meer is, verwen ik de vogels wat meer.

Voorheen als ik iets lekkers voor de vogels in de tuin neerlegde, zat onze hond Joris onafgebroken naar buiten te kijken, af en toe zachtjes piepend. Je zag hem denken, ‘hoe krijg ik die appel of die stukjes brood te pakken’.

In het bos zijn de bomen nog kaal, maar op de grond tussen het oude blad schieten de krokussen uit de grond en bloeien de sneeuwklokjes volop. Het gras is bedekt met een kleurrijk tapijt van krokussen. In de tuin komen de eerste puntjes van de tulpenbollen, blauwe druifjes en hyacinten al omhoog. Ik kijk ze ieder jaar de grond uit. De lente komt eraan!

Lente

Ik zie het aan de bomen
Het zit eraan te komen
Het voorjaar roert zich in een blauw gewelf
Laat binnen alle geuren
De ramen en de deuren
Gooi alles open maar vooral jezelf.

– Agnes Hermelink-
‘De natuur kijkt op haar horloge het is … vijf voor lente’

 


 

2 reacties


 1. ·

  Eindelijk lente, al doet het vandaag meer aan als herfst…
  En complimenten voor de prachtige foto’s!

  1. Suzanschrijft
   ·

   De foto’s zijn gemaakt door mijn man, ik geef de complimenten door!

Reacties zijn gesloten.