Warme dagen

 

L1008969L1008971

L1009032

L1009034

 

‘Als je nu nog niet transpireert, ben je niet goed aangesloten’. Het is zo’n 36 graden, bloedje heet. We zijn bij een kaasboerin op het erf, om zelfgemaakte kaas te kopen. Het zweet parelt van onze lichamen. Ik moet lachen om haar uitspraak. ‘…en vader zit al de hele morgen accordeon te spelen in de tuin. Véél te warm, maar ja…’ Ze zucht en schud lachend haar hoofd. ‘Kom, ik laat jullie wat kazen proeven’.

We zijn een paar dagen in Twente en kamperen op een prachtige natuurcamping. Er staan verse bloemen op de buitentafels, kippen scharrelen rond en een mooi gedicht hangt aan de muur. Terug op de camping is het zo warm, dat ik een verkoelende plons waag in de Dinkel, een klein riviertje. Koel, helder stromend water, omringd door grote hoge bomen. Wat een genot.

Vanaf ons plaatsje kijken we uit op een kniehoog grasveld. Een veld waar de natuur z’n gang mag gaan. Hoe simpel en mooi. Het verandert gedurende de dag van kleur; goudgeel, groen, beige tot lila-paars in de avondzon. Prachtig om naar te kijken, rustgevend. Als er s’ avonds een briesje waait, bewegen de grashalmen zachtjes. Konijntjes komen tevoorschijn uit het bos en hippen wat heen en weer over het gras. Elke avond zit een zwart konijntje op dezelfde plek, hij snuffelt rond en eet wat gras. Merels wroeten in de aarde en vangen vliegjes laag bij de grond.

Als de avond valt, hoor je de stilte. Het is een diepe stilte. Alleen het geluid van de natuur, vogels die fluiten en in de verte blaft een hond. Loom val ik in slaap.

 


 

2 reacties

 1. nancy
  ·

  Klink heerlijk Suzan. Hoop dat bij thuiskomst je een stukje natuur mee hebt genomen in een vaasje aan de foto,s te zien wel de mooie herinneringen.
  Zalig even terug uit alles en puur genieten van wat er om ons heen groeit en bloeit. Hmmm.
  Liefs Nancy

  1. Suzanschrijft
   ·

   ‘t was heerlijk, de herinnering roep ik af en toe bewust weer even op 😉 Liefs

Reacties zijn gesloten.