Blij

 

Ik zit aan de keukentafel met een kop thee, mijn blik dwaalt af naar buiten. Mijn hart maakt een sprongetje… een merel, de eerste merel in de tuin! Een mooi zwart mannetje, een vlekje op zijn oranje snavel, zit op de leuning van de tuinstoel. Hij kijkt naar het schaaltje vogelvoer op de tuintafel, blijft nog even zitten en hipt er dan naar toe. Hij inspecteert het, maar eet er niet van. Als hij wegvliegt leg ik snel rozijntjes neer. Even later zie ik een merelvrouwtje op de taxushaag. Ze zit rustig, weet nog niet van het schaaltje rozijntjes.

Ik ben blij, zo blij
Kom, kom wil ik zeggen
Blijf, blijf
Ik zorg voor eten deze winter

Het is zo lang geleden een merel in de tuin. Ik denk met weemoed terug aan m’n lieve merelvriendin, die elke ochtend op me zat te wachten. Sinds zij en haar mannetje er niet meer zijn, is het stil geweest in de tuin. Merelstil.

Het maakt me zo blij
Nu ik weer een merelvrouwtje zie
Zittend op de taxushaag
Blij, blij, blij
Blijf, blijf, blijf.

 

 

1 reactie

  1. mama
    ·

    Suzan, hopen dat de merels terugkomen, zodat je opnieuw BLIJ wordt van de merels in de tuin………….

Reacties zijn gesloten.