Ze is nog jong zeker?

 

Over anderhalve week wordt Mollie alweer drie jaar. Time flies! Regelmatig vragen mensen ‘Ze is nog jong zeker?’ Met jong bedoelen ze dan rond de één jaar of jonger. Als ik dan zeg dat ze bijna drie is, zeggen ze vaak ‘oh… nou, dan is ze heel speels en vrolijk’.

Dat klopt, Mollie is altijd vrolijk en dol op spelen met andere honden. Haar spel is net een dans; ze huppelt, draait rondjes, springt, doet soms ‘haasje over’, gaat door haar voorpoten, kop op de grond en haar staart zwiept ze heen en weer. Dan holt ze weg met een krom ruggetje, komt terug en danst nog een rondje om de hond heen. Als dat nog niet werkt raakt ze met haar poot de andere hond even aan, ‘wil je spelen?’

In het bos heeft ze vaste speelvriendjes en -vriendinnetjes. Die zoeken elkaar op en dan is het gelijk spelen, er hoeft niet eerst verleid of uitgedaagd te worden. Ze hollen achter elkaar aan of naast elkaar, schouder aan schouder. Happen naar elkaars bek, oren, wangen en poten. Met een paar honden speelt ze liggend op de grond. De koppen bij elkaar, soms hun poten over elkaar heen, wat happen, een beetje knuffelen en kroelen, het is vertederend om te zien.

Eén vriendinnetje kent ze al sinds die als puppy het bos in kwam. Mollie tolereert alles van haar, ze hangt in Mollie’s wangen, hapt naar haar oren, springt naar haar kop, of staat met haar voorpootjes op Mollie’s kop. Ze vindt het allemaal goed.

Mollie is een echte drinker, als ze veel gehold en gespeeld heeft, gaat ze op zoek naar water in de wortels van de grote bomen. Daar staat lang niet altijd water in, dus hebben we een waterfles bij ons waar ze uit drinkt. Haar speelmaatjes wurmen zich er vaak tussen en slobberen mee uit de fles. Ze laat het allemaal toe, geeft geen grom.

Ik ben natuurlijk niet onbevooroordeeld, maar veel mensen vinden Mollie zo blij en vrolijk. Ze huppelt of loopt dansend met haar voorpoten door het bos, een beetje zoals je dressuurpaarden ziet lopen. Heerlijk een hond die zo vrolijk en blij is! Dat maakt mij niet alleen blij, maar anderen ook. Ze tovert vaak een glimlach op iemands gezicht.

 

Ps. Misschien vind je het leuk een kijkje te nemen op m’n Instagram account https://www.instagram.com/suzans_sfeer/

 

8 reacties

 1. Mama &pap
  ·

  Mollie, zoals jij het beschrijft beleven wij het hier op de uiterwaarden van de IJssel. En wat leuk om gewekt te worden met haar🐾 op het bed en een paar likken in m’n 😊 : een goed begin van de dag.
  Pap.

  1. Suzanschrijft
   ·

   Wat leuk! Nog even genieten 🙂

 2. mama
  ·

  Suzan, het verhaal over lieve Mollie is voor mij nu meer herkenbaar, omdat ze hier wat dagen logeert en haar iedere dag meemaakt.
  Inderdaad is M blij en houdt er heel erg van om samen te spelen met de “nieuwe speeltjes”, die ze bij ons heeft.
  De wandelingen zijn fantastisch, koude wind minder, vooral als ze los loopt en rent, heerlijk wat geniet ze ervan…….kan alleen langs de IJssel, als we beneden lopen.
  Het zijn voor ons leuke dagen geweest en M is hier helemaal thuis.
  Vertellend geschreven!

  1. Suzanschrijft
   ·

   Dank je wel en wat leuk dat jullie en Mollie zo hebben genoten!


 3. ·

  Lieve Suzan,

  Kom maar snel een keer aan met Mollie, kunnen we heerlijk door de bossen rennen. Wat fijn dat je er zo van kan genieten Suzan. Het is al een hele reis geweest die jullie samen gemaakt hebben.

  xxx

  1. Suzanschrijft
   ·

   Leuk! Je bent er bij geweest vanaf het allereerste begin in Spanje 😉

 4. Kutera
  ·

  Mollie is een superhond en precies, zoals jij haar beschrijft, kortom ‘n vreugde voor ieder die haar ontmoet. Vanaf onze eerste ontmoeting klikt het tussen Mollie en mij. Ik ben dol op haar. Weer prachtig geschreven Suzan en de foto’s zijn weer zo mooi! Complimenten en vooral dank voor het ons mee laten genieten. Dikke knuffel voor jou en Mollie, Kutera

  1. Suzanschrijft
   ·

   Dank je wel! Ze is een echte vriendin en altijd blij met jouw bezoekjes!

Reacties zijn gesloten.