Mollie en de tuin

L1013438 L1013429 L1013422 L1013440

 

Deze blog heb ik geschreven toen Mollie een paar maanden oud was. In alle drukte van destijds, ben ik hem vergeten te posten. En een paar foto’s van Mollie in het begin van de zomer. Nu even terug in de tijd.

Voorjaar, een hele nieuwe wereld te ontdekken voor Mollie; de tuin. Bloemen, struiken, planten, aarde, gras en de waterbak van de vogels; een explosie aan nieuwe geuren.

Mollie loopt in de tuin als eerste naar de voedertafel van de vogels, op zoek naar lekkers. Ze heeft de afgelopen tijd de etende, drinkende en badderende vogels met opperste concentratie van achter het raam bekeken. Dan door naar de vogeldrinkbak. Ze snuffelt aan het water en neemt een paar slokken.

Als Terriër heeft ze een voorliefde voor de aarde. Ze wroet graag met haar snuit in de aarde en het gras ‘verticuteert’ ze zo als vanzelf voor ons. Ze snuffelt en holt opgetogen door de borders, springt over struiken, eet de potgrond uit de bloempotten, plukt graag een bloemetje, trekt aan de grassen, knabbelt wat aan de hortensia-struiken en haalt het gewiede onkruid weer uit de afvalemmer. Als ik de bloempotten water geef, kijkt en luistert ze met grote belangstelling naar het opborrelende water in de pot. Om vervolgens het water er slobberend weer uit te drinken. Je ziet het, ze is een echte hulp… 😉

Ze steelt graag de veger, knabbelt erop, gooit hem in de lucht of trekt de haren eruit. In de tuin vindt ze oude tennisballen van onze vorige hond Joris, blij komt ze met een bal tevoorschijn. Met een potje verse kruiden zoals tijm of basilicum kun je ook spelen. Leuk om er net zolang met je neus tegen aan te duwen tot het potje omvalt. Nog leuker om het plantje dan uit het potje te krijgen. Om vol trots met het potje naar het gras te hollen en het daar kapot te bijten.

Soms zit ze even stil op het gras, dan bekijkt ze de vogels, bijen en vlinders met volle aandacht. Als ze nieuwe geluiden hoort, beweegt ze heel schattig haar hoofdje van links naar rechts om zo het geluid te ‘onderzoeken’.

Kortom, een hoop plezier voor Mollie in de tuin. Voor ons is het opletten, rustig buiten zitten met een boek of kop thee is er nog niet bij. We’re working on it 🙂

 

 

 

4 reacties

 1. Ingrid
  ·

  Mollie geniet van de tuin. Jullie genieten van Mollie. Een onderzoekend en blij hondje. Doet me een beetje denken aan onze ‘Mollie’ thuis! 😉 De rommel nemen we maar voor lief. Gelukkig kan ik Eva leren het zelf op te ruimen.

  1. Suzanschrijft
   ·

   🙂 da’s is wel heel handig, nog iets om Mollie te gaan leren, maar of dat lukt…. 😉

 2. Kutera
  ·

  Weer met plezier je verhaal gelezen lieve Suzan. Ik zie Mollie zo in je tuin ronddollen. Je schrijft met zoveel liefde over Mollie. Mooie foto’s ook. Het is een super mooie, lieve, onderzoekende en intelligente hond.

  1. Suzanschrijft
   ·

   Het is een sweetie 🙂

Reacties zijn gesloten.