Bloemenpracht

 

 

FullSizeRender-1

 

schilderij front aanzicht

 

Het is al tegen vieren als ik op zaterdagmiddag nog even naar de antiekmarkt fiets. Voor de mooie dingen wellicht te laat, maar wil even de sfeer proeven en langs de kramen met antiek en brocante struinen.

Mijn blik valt op een groot kleurrijk bloemenschilderij. Ik kijk al jaren naar schilderijen met bloemen, word er blijkbaar toe aangetrokken. Wow…deze is wel heel mooi en groot, indrukwekkend. Ik kijk nog eens en word het schilderij ‘ingetrokken’. De schilderijen zijn nieuw geschilderd, deze naar een zeventiende-eeuwse afbeelding, vertelt de standhoudster. Hmmm….mooi hoor. Ik besluit door te lopen, het even zo te laten. ‘Mocht je je bedenken, hier heb je mijn kaartje’.

Als ik thuiskom vraag manlief of ik nog wat leuks heb gezien. ‘Ja, een heel mooi bloemenschilderij….’ Hij ziet blijkbaar iets in mijn blik als ik erover vertel. ‘Je kijkt er al jaaaaren naar…’ zegt hij.

Ik besluit terug te fietsen naar de markt, nog een keer te kijken en het lot te laten beslissen; staat het schilderij er nog of is de boel al ingepakt, want het is al ruim na vijven. De standhouders zijn aan het inpakken. Ik zoek de kraam en zie dat het schilderij weg is, hmmn… De standhoudster ziet me en lacht… het schilderij staat al in de auto. ‘Mag ik het nog even zien?’ vraag ik. Opnieuw denk ik, hij is echt heel mooi…. Ze doet me een voorstel, ik mag het schilderij op zicht meenemen, staat het thuis niet, mag het terug. Dat aanbod neem ik meteen aan, betaal en pak mijn fiets.

‘Krijg je het wel mee op de fiets? vraagt ze.  ‘Ik ga het proberen, heb zo ook al eens een tafeltje meegenomen’ zeg ik ‘dit lukt me ook wel’. Voorzichtig fietst ik de markt af. Ze roept me lachend na, ‘ik moet eigenlijk een foto van je maken, jij op de fiets met dat grote schilderij, een mooi gezicht!’ Met kramp in mijn arm kom ik thuis, het was toch een hele rit, vooral met een vleugje wind, maar dat maakt het eigenlijk nog leuker.

Ik zet het schilderij op de kast en het lijkt ervoor gemaakt. De kleuren, de mooie bloemen, het staat heel gaaf! Soms blijven dus zelfs de mooiste dingen staan op een antiekmarkt… wachtend op de juiste koper.

 

5 reacties

 1. nancy
  ·

  prachtig vind het echt iets voor jouw. waar krijgt het zijn plekje?
  maar moet bekennen dat die foto van jouw op de fiets met schilderij ook erg verleidelijk klinkt. geniet er vol van. als ik er zo naar kijk wordt je gewoon warm van binnen.
  liefs nancy

  1. Suzanschrijft
   ·

   Ja het zou een leuke foto zijn geweest 😉 Liefs

 2. Kutera
  ·

  Wat prachtige Suzan! Gefeliciteerd met je aankoop! Mocht je er genoeg vankrijgen…. neem ik het zo van je over. Veel genieten gewenst. ….


  1. ·

   wat is dit leuk om te lezen, ik ben de standhoudster(wat ‘n woord) en had ik die foto op de fiets maar gemaakt!was bijzonder geweest. je bent de eerste in twintig jaar die ‘n schilderij koopt en het op de fiets meeneemt.ik heb nog meer bloemenschilderijen voor geïnteresseerden. http://www.art-impressions.nl kijk ook bij aanbiedingen. tot ziens!

   1. Suzanschrijft
    ·

    tot een volgende keer op de markt!

Reacties zijn gesloten.