Mollie

L1011555MollieMollieMollieL1011961L1011987MollieL1012245

 

Het zijn drukke tijden, we hebben sinds zes weken een puppy in huis! Mollie, een prachtige Airedale Terrier.  Ze is een mooie, lieve, vrolijke dame. Enthousiast, nieuwsgierig, onderzoekend en … vertederend.

De dagen waren gevuld met zindelijk maken; ieder uur naar buiten, soms ieder half uur. En toch…hoeveel plasjes ik in huis heb opgeruimd en schoongemaakt, ik ben de tel kwijtgeraakt, maar het loopt tegen de 100…  Zeker in het begin, was de buitenwereld nog zo nieuw, spannend en indrukwekkend, dan vergat ze een plas te doen. Eenmaal binnen…’oh ja, ik moet plassen…’

In huis is het opletten. Ze weet niets, is een baby’tje, blanco, dus alles moet je haar leren. Aan haar floss-touw mag ze trekken, maar niet aan de gordijnen. Kluiven mag ze op een botje maar niet aan de tafelpoten. Kaarsjes zijn om te branden, niet om op te eten. Ze is dol op vloerkleden, schoenen, veters, m’n schaapwollen sloffen, boeken, kranten, bloemen etc. Ze bijt graag in onze handen, voeten, broekspijpen en laarzen. Het hoort erbij, met hun vlijmscherpe tandjes ontdekken puppy’s de wereld.

Buiten voelt ze zich steeds wat zekerder. In het begin was alles nieuw; de wind, de regen, een zingende vogel, krijsende meeuw, een overvliegend vliegtuig, blaadjes die ronddansen op het gras, een fietser of brommer die langsrijdt, gillende scholieren. Soms draait ze met haar kopje van links naar rechts, onderzoekend en kijkend, om zo te verwerken wat ze ziet of hoort. En dan zijn er ook nog zoveel geuren te ontdekken.

We zijn haar aan het socialiseren; een ritje in de auto, langs kliko’s lopen, langs mensen in een rolstoel of met kinderwagen, naar een speelplaats met kinderen, een park, winkel, het bos. Het zijn enorme indrukken voor haar. Het ‘alleen thuis zijn’ moet ze leren en rustig opbouwen, in het begin steeds een paar minuten erbij.

Ze is leergierig en oefeningetjes als zit, blijf en ‘hierkomen’ gaan spelender wijs. Ze heeft al haar eigen-aardigheden. Ze ligt graag in hoekjes, tegen een kast of stoel, tussen de dorpel-radiator en het raam, of onder de tafel of trap. Ik ben haar al een paar keer ‘kwijt’ geweest, dan lag ze ergens verstopt. Ook ligt ze graag aan onze voeten, dat is lief en lekker warm.

Het is leuk met haar op pad te gaan, ook al kan dat nog maar kort. Ze vindt alles en iedereen leuk, hoe heerlijk is dat. Ze is open, blij en vriendelijk naar mensen. Ik geniet als ze ‘s morgens voor de keukendeur zit en aandachtig naar de merels in de tuin kijkt. Ze volgt ze met haar blik als ze aan komen vliegen om van de appel of rozijnen te eten. We maken lange dagen en ik kom nog aan weinig anders toe, het is nu Mollie-time!

 

4 reacties

 1. ingrid
  ·

  Lieve Suzan,
  Het moet er nog van komen, maar ook Eva en ik willen binnenkort graag kennismaken met Mollie. Ik hoorde ook al van Remko hoe lief, grappig en enthousiast ze is. Kus voor Mollie en voor jou!

 2. Nancy van rooij
  ·

  Lieve Suzan,
  Een mooie en vertederende wereld die je omschrijft.Levendig als een jonge pup is. De wereld draait om een ding Mollie. Wat zul je genieten en tegelijk af en toe blij zijn als ze eventjes languit gaat liggen met haar oogjes dicht. Maar te kunnen zien door haar wereld moet prachtig zijn. Samen door de keken deur kijken en genieten van de vogels. Hopelijk gaan de stukjes rust tussendoor met minuten vooruit. Dat er een stukje weer is voor Suzan-time. Geniet van het kostbare van haar jonge intensieve tijd. Liefs Nancy

 3. An*
  ·

  Wat ontzettend leuk om te lezen, heel veel geluk gewenst met Mollie!

  1. Suzanschrijft
   ·

   Dank je wel An. Dankzij Mollie ervaar ik nu ook vaak het mooie ochtendlicht en de stilte, ook al zijn de loopjes nog maar kort.

Reacties zijn gesloten.