Donkere dagen

Ik werd vroeg in de ochtend wakker, bleef nog even lekker liggen, het voelde nog als midden in de nacht. Tegen 07:00 uur stond ik op, zette een pot warme thee en installeerde me met de ochtendkranten. Buiten was het nog aardedonker, slechts de lampjes buiten in de boom gaven licht.

Het duurde lang voor het licht werd. Ik had de zaterdagkranten doorgewerkt, de pot thee leeggedronken en toch kwam het licht nog maar mondjesmaat op gang. Rond 08:45 uur zag je het licht opkomen. Iets na 16:30 uur ging de zon weer onder, het zijn korte dagen. Ik verlang alweer naar de dagen met meer licht. Opstaan met licht, liefst met zonlicht, maakt de start van de dag gelijk een stuk aangenamer.

Als het vroeg donker wordt, zo in de laatste maanden van het jaar, blijf ik de avonden graag lekker binnen. ‘Donker is rust’ lijkt mijn lichaam te zeggen. Kaarslicht brengt warmte en extra licht binnen. Zomers geniet ik van de lange avonden. Lekker buiten zijn, zeker als de schemer intreedt. Dan voel je de rust en stilte komen, de natuur die langzaam in slaap gaat.

Op deze korte decemberdag, kreeg ik een kerstkaart met de tekst; ‘De zon schijnt, de dagen lengen, het buitenleven lonkt’. Een heerlijk vooruitzicht. Het licht lonkt!

 

Schemerlicht

De zon die langzaam ondergaat
Gedachten die je achterlaat
Van wat verdwijnt
En dat wat blijft’

 

Stef Bos – ‘ Mooie waanzinnige wereld ‘

2 reacties

  1. Kutera
    ·

    Mooi! Ik hoor het Stef zingen …. genieten.

  2. Suzanschrijft
    ·

    Dank je wel1 Mooi nummer he 🙂

Reacties zijn gesloten.