Thee

FullSizeRender

FullSizeRender 2

 

Voor me staat een kop vers gezette thee; Darjeeling Royal First Flush 2017 . Ik neem een slokje, mmm… een fluweelzachte, frisse en tegelijkertijd rijke smaak. Lekker! De thee wordt de ‘Champagne onder de theeën’ genoemd. De theeblaadjes worden in het vroege voorjaar geplukt en zijn nog jong en groen van kleur. Daarna wordt de thee per vliegtuig ingevlogen.

Ik heb een aantal jaren in een koffie- en theewinkel gewerkt, daar heb ik thee ‘leren drinken’. Iedere werkdag dronken we een andere thee om zo de verschillende soorten, smaken en karakters te leren kennen. Keuze uit zo’n tweehonderd soorten thee, genoeg te proeven.

Groene thee is sindsdien mijn favoriet;  ‘n bloemige Jasmijn thee, Dragonwell of Kukicha, Genmaicha met gepofte rijst en ‘s zomers een frisse groene thee met citroengras. Heerlijke theeën met prachtige namen.

In de jaren zeventig had je een TV- reclame van thee*. ‘Thee trekt, treft met zijn warmte, ieder uur de juiste toon. Thee heeft zoveel charme en toch lijkt thee zo gewoon’ . Ik zing het wijsje nog zo mee.  Er wordt mooi ingespeeld op de ‘thee-beleving’, sfeer en gezelligheid.

Ik geniet enorm van een pot vers gezette thee, vooral het eerste kopje thee in de morgen. Nu drink ik heel luxe, Royal First Flush bij mijn ontbijt. Tja…vers is hij het lekkerst 😉

* Kennen jullie hem nog?  https://www.youtube.com/watch?v=YkujlDEiuk0