Zomeravond

zwart wit 2

 

“ Zo’n zomeravond waarop alles samenkomt
en het leven licht en de moeite waard lijkt
ja van die zeldzame momenten
waarop je soms maandenlang wacht
en die deel uitmaken van de oneindigheid
en het denken en het peinzen stopt
en geluk van hier tot in de eeuwigheid”

– Frank Boeijen, Jazz in Barcelona –

 

Afgelopen zomer; een koele zomeravond in augustus. Warm ingepakt zitten we op de tribune van het openluchttheater. Met honderden mensen zitten we buiten in de prachtige natuur, hoge bomen om ons heen, vogelgefluit en een zacht koel windje. We wachten op wat komen gaat; een concert van Frank Boeijen en band.

Die hele middag zing ik één van mijn favoriete songs van Frank Boeijen; ‘Jazz in Barcelona’.  Het is een nummer van alweer jaren geleden. Die zal hij vanavond echt niet spelen.

De band komt op en al bij de eerste klanken geloof ik mijn oren niet. Als Frank Boeijen vervolgens het podium oploopt, zijn gitaar pakt en zingt; ‘ ze draait zich om, in deze vreemde stad…’, maak ik van binnen een klein vreugdedansje. ‘Jazz in Barcelona!’ Dit nummer live horen, uitgevoerd door een geweldige band, in zo’n prachtige omgeving is adembenemend.

Het wordt een prachtige avond. We worden uitgenodigd te zingen, te dansen en te klappen en naar binnen te keren, mee te gaan in de stille klanken en emoties. Ik kijk om me heen; de sfeer is fantastisch. Ik zie alleen maar vrolijke, blije en ontroerde gezichten om me heen.

Vanuit de stille klanken, janken de gitaren weer, klinkt het opzwepende ritme van de drums en de aardse tonen van de bas. Langzaam wordt het donker, de bomen ruisen, een zacht zomerbriesje streelt ons gezicht. Het is een feest! Ik geniet van de eerste tot de laatste minuut! Het is zoals Frank Boeijen zingt; een zomeravond, waarop alles samenkomt en het leven licht en de moeite waard lijkt!’